ZDROWY PRACOWNIK PRZEDSZKOLA
OPIS SZKOLENIA
Szklenie jest w całości poświęcone osobom dorosłym. Wprowadzamy podstawową wiedzę w zakresie wpływu żywienia na zdrowie osób dorosłych. Pokazujemy proste metody planowania ilości i jakości posiłków względem potrzeb. Podpowiadamy jak zacząć zmianę swoich nawyków w oparciu o metodę SMART. Uczestnicy zdobywają podstawą widzę o ograniczeniach pewnych produktów i dodatków w zależności od jednostki chorobowej. Dzięki zdobyciu takiej wiedzy mogą podjąć zmianę w oparciu o możliwości, zasoby oraz nauczą się jak stawiać sobie cele. Podczas spotkania obalamy mity o reedukacji wagi ciała poprzez zastosowanie niekorzystnych diet.
Nauka oceny stanu odżywienia i poprawna interpretacji. Zalecane i przeciwwskazane grupy produktów w wybranych jednostkach chorobowych:
- otyłość i zespół metaboliczny
- nadciśnienie,
- stan przed-cukrzycowy i cukrzyca typu 2
- zaburzenia lipidowe,
- niedoczynność tarczycy.
Jak planować posiłki uwzględniając swoją organizację dnia oraz możliwości konsumpcji posiłków (przerwy, obiad w placówce, obiad w domu). Silna wola i w jakie fazie gotowości do zmiany się znajduje.
Każdy uczestnik – otrzymuje dostęp do platformy on line pan Delgado – gdzie bezpłatnie może nabyć przykładowe plany żywieniowe dla omawianych jednostek chorobowych.
Czas trwania szkolenia 90 min.
Prowadzący dietetyka, trenera z 11 letnim doświadczeniem w prowadzeniu szkOleń dla dorosłych.
Zajęcia realizowane w siedzibie przedszkola.
Rekomendacje
„Wiedza, profesjonalizm oraz umiejętności prowadzenia zajęć dostosowanych do percepcji wiekowej dziecka wywarły ogromne wrażenie na gronu pedagogicznym, a pogodne usposobienia w zespole Eligo stanowią wartość dodaną wzmacniającą efekty edukacyjne. W imieniu Dzieci dziękuję za uświadamianie, upowszechnianie oraz budzenie pozytywnego nastawienia do tego co zdrowe, zdrowsze i najzdrowsze.”
Skontaktuj SIĘ z nami
Jeśli masz jakieś pytania, zadzwoń do nas lub wyślij wiadomość mailem.
Z przyjemnością na nie odpowiemy.